Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر وریا رحیمی اظهار داشت: مصرف غیر منطقی آنتی میکروبیال‌ها میتواند با ایجاد عوارض ناخواسته دارویی و یا بروز تداخلات دارویی موجب افزایش هزینه درمان و یا خسارت‌های جبران ناپذیر جسمی در فرد مصرف کننده شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده بی رویه، ناقص، نادرست و نابجا از داروهای آنتی میکروبی باعث بروز پدیده مقاومت میکروبی می‌شود، گفت:مقاومت میکروبی عبارت است از ایجاد توانایی مقاومت در باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها در برابر اثر داروهای ضد میکروبی با استفاده از مکانیسم‌های متفاوت، عده‌ای از باکتری‌ها توانایی خنثی سازی آنتی بیوتیک را قبل از اینکه دارو بتواند آن‌ها را نابود کند دارند و عده‌ای دیگر از باکتری‌ها آنتی بیوتیک را به خارج از محیط خود پمپ کرده و آنتی بیوتیک نمی‌تواند بر عملکرد باکتری اثر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر رحیمی پناه بردن به مصرف آنتی بیوتیک‌ها در بیماری‌هایی که نیاز به مصرف این داروها ندارد مانند اکثر سرماخوردگی‌ها، تب و یا اسهال‌های غیر باکتریایی، عدم دقت در انتخاب و تجویز آنتی بیوتیک‌های موثر، مصرف نابجا و بیش از حد از مواد آنتی باکتریال و گندزدا، تماس نابجا و غیر ضروری با بیماران مبتلا به بیماری‌های عفونی و درخواست غیر منطقی از پزشک معالج برای تجویز آنتی بیوتیک را از جمله مهمترین علل بروز مقاومت میکروبی دانست.
وی همچنین استفاده از داروهای آنتی میکروبیال در درمان و یا پرورش دامها، طیور و آبزیان را نیز یکی دیگر از علل ایجاد مقاومت میکروبی دانست و گفت: درمان حیوانات مولد غذا با آنتی بیوتیک‌هایی که در درمان انسان به کار می‌روند، ممکن است به علت احتمال انتقال مقاومت از حیوان به انسان سلامت عمومی جامعه را به خطر انداخته و ضمن کاستن از تأثیر آنتی بیوتیک ها، باعث افزایش تقاضای داروهای جایگزین با صرف هزینه بیشتر شود.
رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر رعایت بهداشت شخصی و عمومی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های واگیر و عفونی و انتشار آن مانند شستن صحیح و کامل دست‌ها، پرهیز از تماس غیر ضروری با افراد و یا محیط‌های آلوده، رعایت موارد بهداشتی در مواقع بیماری برای جلوگیری از انتقال بیماری و اجتناب از درخواست بی رویه دارو از پزشک و داروساز را از جمله راه‌های جلوگیری از این عارضه دانست.
دکتر رحیمی همچنین عدم توصیه داروی مصرفی خود به دیگران حتی در مواردی که علائم بیماری مشابهت داشته باشد، عدم اعتماد به تبلیغات دارویی در رسانه‌هایی مانند اینترنت، ماهواره و یا مجلات غیر پزشکی، رعایت دقیق دستور مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک و داروساز و تکمیل دوره درمان و مصرف تمامی داروی آنتی میکروبیال تجویز شده توسط پزشک بر اساس فواصل زمانی را از دیگر راه‌های جلوگیری از مقاومت میکروبی دانست. ۴۷۲۳۱ کد خبر 1327826

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آنتی بیوتیک سرماخوردگی آنفلوانزا باشگاه استقلال تیم ملی فوتبال ایران مارک ویلموتس انتخابات مجلس یازدهم ناتو دونالد ترامپ لیگ برتر نوزدهم روسیه ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۲۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد

دکتر ابراهیم شهریاری گفت: در تاریخ ۹ اردیبهشت امسال، خانمی ۳۰ ساله به همراه همسرش به یکی از مراکز درمانی بخش خصوصی «مطب» مراجعه کرد.

وی ادامه داد: به دنبال تزریق آنتی بیوتیک، خانم دچار شوک آنافیلاکسی شد.

دکتر شهریاری افزود: بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و کار احیا انجام و خانم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم کلاله بستری شد و اکنون نیز درحال درمان است.

وی با اشاره به شکایتی که در این خصوص شده است، گفت: در نظام پزشکی، پرونده تشکیل و به دادستانی ارجاع شد و اکنون درحال بررسی است.

 

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟