Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@08:52:09 GMT

۱۴ توصیه برای درمان سرما خوردگی کودکان

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۰۱۶۳

۱۴ توصیه برای درمان سرما خوردگی کودکان

پیشگیری از کم شدن آب بدن

تامین آب بدن کودکان هنگام سرما خوردگی اهمیت زیادی دارد. دکتر کاردیئلو می‌گوید:" نوشیدنی که به کودک می‌دهید باید ترکیبی از آب، آب میوه و مقدار اندکی زنجبیل باشد. " خوراندن سوپ مرغ به کودک می‌تواند به راحتی آب مورد نیاز بدن او را تامین کند.

مبارزه با گرفتگی بینی

دکتر کاردیئلو می‌گوید:" یکی از بهترین راه‌های مبارزه با گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی استفاده از سرم‌های شست و شو و تمیز کردن بینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
"

استفاده از اسپری‌های بینی و دارو‌های ضد احتقان برای کودکان توصیه نمی‌شود. دانشمندان معتقدند کودکان ۶ تا ۱۰ ساله که از سرم‌های شست و شو برای تمیز کردن بینی شان استفاده می‌کنند زودتر از سایر همسالان شان که چنین نیستند بهبود می‌یابند.

دکتر کاردیئلو توصیه می‌کند:" فرزندتان را به پشت بخوابانید و در هر سوراخ بینی اش سه قطره سرم شست و شو بچکانید. " حالا فرزندتان به راحتی می‌تواند نفس بکشد. اگر فرزندتان کوچک‌تر از آن است که در بینی اش سرم شست و شو بچکانید، می‌توانید از دستگاه مکش داخل بینی استفاده کنید.

درمان قرمز شدن پوست

تمیز کردن پی در پی بینی کودک می‌تواند پوست این ناحیه را قرمز، تحریک پذیر و زخم کند. یکی از راه‌های پیشگیری از قرمز و زخم شدن بینی کودکان استفاده از دستمال مرطوب است. اگر همه گزینه‌ها برای جلوگیری از قرمز و زخم شدن پوست بینی فرزندتان بی نتیجه ماند می‌توانید با استفاده از کرم‌های مرطوب کننده این ناحیه را ماساژ دهید.

تمیز نگه داشتن دست‌ها

فرزندتان به سنی رسیده است که بتواند مسئولیت نظافت روزانه اش را به عهده بگیرد و دست هایش را مرتب بشوید. به فرزندتان بیاموزید دست هایش را به خصوص پس از تمیز کردن بینی و پیش از غذا خوردن بشوید. این عادت می‌تواند از بیمار شدن فرزندتان جلوگیری کند.

استفاده کردن از عسل

کودکان زیر یک سال به دلیل خطر مسمومیت غذایی حاد (botulism) نباید عسل بخورند، اما استفاده کردن از عسل برای درمان گلو درد و سرفه کردن کودکانی که از مرز یک سالگی گذشته اند بسیار مفید است.

نتایج بررسی‌های دانشمندان در سال ۲۰۰۷ میلادی نشان داده خوراندن نصف قاشق چای خوری عسل به کودکان ۲ تا ۵ ساله هنگام خوابیدن می‌تواند به درمان گلو درد و متوقف شدن سرفه کمک زیادی کند.

دکتر کاردیئلو می‌گوید:" در حالی که مدارک و شواهد قابل استناد وجود ندارند که عسل می‌تواند سرفه کردن را متوقف و گلو درد را درمان کند، اما تجربه نشان داده که چنین است. "

مرطوب کردن راه‌های تنفسی

اگر فرزندتان سرفه‌های شدید می‌کند، او را تشویق کنید چهار بار در روز به مدت ۱۵ دقیقه دوش آب گرم بگیرد تا راه‌های تنفسی اش باز شوند و سرفه هایش متوقف شوند.

استفاده از دستگاه رطوبت ساز (بخور) سرد

استفاده از دستگاه بخور می‌تواند مفید باشد، زیرا سبب نرم شدن اندام‌های تنفسی بدن می‌شود و تنفس را راحت می‌کند. دکتر کاردیئلو معتقد است کودکان را باید از گرد و خاک، رطوبت گرم و دستگاه بخور دور نگه داشت.

استراحت کردن کودکان

برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی فرزندتان، مطمئن شوید خواب شبانه راحت و کافی دارد. دکتر کاردیئلو می‌گوید:" کودکان با توجه به سن شان به ۸ تا ۱۲ ساعت خواب راحت شبانه نیاز دارند. خواب کافی می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. اگر فرزندتان مرتب بیمار می‌شود نشان دهنده آن است که به خواب بیشتری نیاز دارد. "

هوشیاری در قبال مصرف آنتی بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های باکتریایی نقش اساسی ایفاء می‌کنند، اما برای درمان سرماخوردگی عادی کودکان تجویز و مصرف آنتی بیوتیک کاری اشتباه است.

دکتر کاردیئلو می‌گوید:" سرماخوردگی منشاء ویروسی دارد و تجویز آنتی بیوتیک برای درمان آن خطرناک است. همچنین مصرف آنتی بیوتیک سبب مقاوم شدن باکتری‌ها و تضعیف سیست ایمنی بدن می‌شود. "

پرهیز از مصرف شربت سینه

نگران سرفه‌های روزانه فرزندتان نباشید، چون می‌تواند به انتشار خلط و کاهش تراکم در ریه‌ها کمک کند. اگر فرزندتان بیش از چهار سال دارد و سرفه‌های شبانه مانع خوابیدن او می‌شود باید برای متوقف کردن سرفه‌ها به پزشک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید مصرف دارو‌ها برای متوقف کردن سرفه در کودکان کاری عبث است و می‌تواند خطرناک باشد.

بررسی سرفه‌های شدید

اگر سرفه کردن فرزندتان بیش از یک هفته ادامه پیدا کرد باید او را نزد پزشک ببرید. دکتر کاردیئلو می‌گوید:" اگر سرفه کردن کودکان بین سه تا شش هفته ادامه داشته باشد باید آنتی بیوتیک مصرف کنند و از قفسه سینه شان عکس برداری شود. "

سرفه‌های شبانه ممتد می‌تواند نشانه ابتلا به آسم باشد. سرفه‌های مزمن، باید بررسی شوند تا از عدم ابتلا کودکان به سیاه سرفه اطمینان حاصل کنیم. کودکان، حتی اگر واکسینه شده باشند می‌توانند در معرض خطر قرار بگیرند.

دریافت کمک

حقیقت آن است که اگر سرماخوردگی کودک پس از پنج روز بهبود پیدا نکرد، نشان دهنده آن است که سینوس‌ها و گوش‌های او عفونی شده یا ذات الریه کرده است. وقتی پزشک را ملاقات می‌کنید می‌بینید که شرایط جسمی و روحی فرزندتان بهتر می‌شود.     منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرماخوردگی پیشگیری از سرماخوردگی سرماخوردگی کودکان درمان گرفتگی بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۰۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها