Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان بینش در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه عوامل مختلفی باعث شیوع بیشتر بیماری‌های سرماخوردگی در فصل سرد سال می‌شود، ابراز داشت: فعالیت برخی ویروس‌ها در دمای پایین‌تر از دمای بدن است به همین دلیل با کاهش درجه هوا بیشترین تأثیرگذاری رادارند و از سوی دیگر در فصل سرد افراد در محیط‌های سربسته تجمع دارند و این باعث می‌شود تا بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا شیوع بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این پرسش که درمان‌های خانگی چقدر درروند بیماری‌های سرماخوردگی مؤثر هستند، اضافه کرد: واحدی نمی‌توان منکر اثرگذاری برخی از درمان‌های خانگی که این روزها در فضای مجازی بازنشر پیدا می‌کند، باشیم به‌عنوان‌مثال تأثیر آویشن در رفع سرفه و عسل برای برخی زخم‌ها منشأ علمی دارد و توصیه می‌شود از آن‌ها به‌عنوان درمان‌های کمکی در کنار تجویز پزشک استفاده شود.

مصرف آنتی بیوتیک در کشور بالا است

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بابیان اینکه نکته حائز اهمیت در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری‌های ویروسی است، ابراز داشت: ۷۰ الی ۸۰ درصد عامل بیماری‌های سرماخوردگی ویروسی است و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

بینش در ادامه تصریح کرد: اغلب این بیماران خودسرانه با تجویز افراد غیرمتخصص(غیرپزشک) اقدام به مصرف آنتی‌بیوتیک می‌کنند که شاید تأثیری در فرد نداشته باشد اما در درازمدت عوارض جانبی نظیر مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایجاد می‌کند و در بیماری‌های پیشرفته دیگر آنتی‌بیوتیک‌های فعلی پاسخگوی درمان نخواهند بود.

وی ضمن بیان اینکه نمی‌توان آماری از مصرف داروهای خودسرانه ارائه کرد اما در کشور مصرف آن در کشور بالا است، تأکید کرد: استفاده خودسرانه از داروهای آنتی‌بیوتیک ممکن است سلامت جامعه را در مواجه با بیماری‌های جدید تهدید کند بنابراین افراد حتماً باید به پزشک مراجعه کنند.

واکسن آنفولانزا قابل دریافت برای گروه های هدف

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بابیان اینکه در مورد واکسن آنفولانزا این شائبه وجود دارد که افراد انتظار دارند دیگر به سرماخوردگی دچار نشوند در توضیحات تکمیلی ابراز داشت: در حقیقت واکسن آنفولانزا همان‌طور که از روی اسم آن مشخص است بر روی سایر ویروس‌هایی که عفونت‌های تنفسی را در فصل سرد سال مانند سرماخوردگی ایجاد می‌کند تأثیری ندارد و صرفاً از آنفولانزا جلوگیری کرده و باعث می‌شود علائم خفیف‌تر باشد.

بینش در ادامه تصریح کرد: کودکان شش تا ۲۴ ماه، افراد بالغ بالای ۵۰ سال، همه بیمارانی که بیماری‌های مزمن قلبی، دیابت ریوی و غیره دارند، افراد و کارکنان بهداشتی که به‌نوعی با بیماران در ارتباط هستند، افرادی که از افراد معلول و سالمند نگهداری می‌کنند و بیمارانی که مصرف‌کنندگان داروهای ضعیف کننده نقص سیستم ایمنی را تشکیل می‌دهند ازجمله گروه‌های هدفی شامل می‌شوند که می‌بایست واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.

وی افزود: خانم‌های بارداری که سه ماه دوم و سوم بارداری آن‌ها در فصل پاییز است نیز می‌توانند از این واکسن استفاده کنند واکسن آنفولانزا موجود در بازار منعی برای خانم‌های باردار ندارد و اگر کسی جز هیچ‌کدام از این طبقه  نبود  نیز می‌تواند آن را دریافت کند

وی بابیان اینکه واکسن آنفولانزا برخلاف سایر واکسن‌ها تنها برای همان سال قابل‌استفاده خواهد بود زیرا با نوع جدید آن مواجه هستیم، اضافه کرد: کسانی که نسبت به تخم‌مرغ حساس هستند تنها گروه‌هایی را شامل می‌شوند که نمی‌توانند این واکسن را دریافت کنند در مابقی گروها منعی وجود ندارد.

کد خبر 4443582

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود سرماخوردگی واکسن آنفلوانزا اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی مرز مهران گرگان بوشهر مشهد شهرکرد کرمانشاه شیراز موکب یاسوج خطبه های نماز جمعه زائران اربعین مرز شلمچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۶۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • علائم فشار خون بالا